5 redenen om te kiezen voor een cruise vanaf Rotterdam

2023-07-13
Harry Gontas

Introductie: Denk je eraan om op cruisevakantie te gaan? Waarom zou je niet kiezen voor een cruise vanuit Nederland? En dan kom je natuurlijk al snel uit op de cruisehaven van Rotterdam! Deze bruisende havenstad biedt de perfecte start voor een onvergetelijke cruise-ervaring. Of je nu een ervaren cruiser bent of je eerste stap aan boord wilt zetten, hier zijn vijf overtuigende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een cruise vanaf Rotterdam.

  1. Verken Europa in stijl: Vertrekken vanuit Rotterdam betekent dat je meteen midden in Europa bent. Je hebt direct toegang tot enkele van de meest iconische en fascinerende bestemmingen op het continent. Vaar over de pittoreske Noordzee en ontdek adembenemende locaties, zoals de majestueuze fjorden van Noorwegen, de schilderachtige Baltische hoofdsteden, de prachtige Britse eilanden of zelfs de betoverende Noorse fjorden. Met een cruise vanaf Rotterdam kun je Europa verkennen in stijl, met het comfort van een luxueus schip als jouw thuisbasis.

  2. Gemak en bereikbaarheid: Rotterdam is een van de meest toegankelijke en goed bereikbare steden van Europa. Het heeft uitstekende verbindingen via lucht, trein en auto. Dit betekent dat je moeiteloos naar de haven kunt reizen zonder gedoe. Je kunt zelfs ervoor kiezen om een paar dagen vóór je cruise in Rotterdam te verblijven en de stad te verkennen. Van de moderne architectuur tot de bruisende kunstscene en de gezellige restaurants en bars, Rotterdam biedt een schat aan ervaringen voordat je aan boord gaat van je cruise.

  3. Ontdek de charme van Rotterdam: Niet alleen is Rotterdam een handige vertrekplaats, maar het heeft ook zijn eigen unieke charme. Deze moderne stad staat bekend om zijn innovatieve architectuur, waaronder de iconische Erasmusbrug en de Markthal. Wandel langs de schilderachtige waterkant, bezoek de wereldberoemde musea zoals het Museum Boijmans Van Beuningen, en geniet van de levendige sfeer in de vele gezellige cafés en restaurants. Een cruise vanuit Rotterdam biedt je de mogelijkheid om deze prachtige stad te verkennen voordat je aan je reis begint.

  4. Luxe en comfort aan boord: De cruiseschepen die vertrekken vanuit Rotterdam bieden een overvloed aan luxe en comfort. Of je nu kiest voor een ontspannen riviercruise of een avontuurlijke zeecruise, je kunt rekenen op eersteklas voorzieningen en uitmuntende service aan boord. Geniet van ruime en elegante hutten, heerlijke gastronomische gerechten, verkwikkende spa's, verfrissende zwembaden en boeiend entertainment. Een cruise vanuit Rotterdam biedt de perfecte combinatie van het ontdekken van nieuwe bestemmingen en genieten van een ongeëvenaarde luxe-ervaring.

  5. Een wereld aan mogelijkheden: Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur of een combinatie van alles, een cruise vanaf Rotterdam biedt een wereld aan mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende routes en bestemmingen, afhankelijk van jouw interesses en voorkeuren. Verken de romantische grachten van Venetië, bewonder de historische schoonheid van de Middellandse Zee, ontdek de exotische wonderen van de Caribbean, of geniet van de adembenemende landschappen van de Noorse fjorden. Wat je ook kiest, een cruise vanaf Rotterdam belooft een avontuur vol verrassingen en onvergetelijke momenten.

Conclusie: Een cruise vanaf Rotterdam biedt een unieke en opwindende manier om Europa en daarbuiten te verkennen. Vanuit deze bruisende havenstad kun je genieten van de luxe en comfort van eersteklas cruiseschepen, de charme van Rotterdam ontdekken en jezelf onderdompelen in adembenemende bestemmingen. Of je nu een doorgewinterde cruiser bent of je eerste reis plant, een cruise vanaf Rotterdam staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Dus, pak je koffers en laat je meeslepen door de magie van een cruise vanuit deze dynamische stad.

Meer informatie over de cruisterminal: website van Cruiseport Rotterdam.